Banan och chokladpaj

Igår gjorde jag och min syster något jag inte provat förut, en smulpaj med banan och choklad. Gör vanligtvis bara med bär eller liknande, men det blev supergott! Man gör helt enkelt en vanlig pajdegsbotten, lägger i banan och choklad, har på smuldeg och in i ugnen, klart! Enkelt och underbart ;)

2013-08-11

 
 
 
 
 
Igår hade min mamma poolparty med sina vänner, jag bakade då cupcakes till dem. Jordgubb och cheesecake cupcakes, de blev riktigt goda :-) och söta 
 

2013-08-08

För några veckor sedan hade jag och min kompis tjejkväll, då gjorde vi friterade bananer med glass. Har man smakat det så vet man hur sjukt gott och oemotståndligt det är så tänkte berätta för er hur man gör det själv. =)
 
Du behöver:
Bananer (ca 4 st)
Frityrsmet
Vaniljglass
Sirap
Frityrolja
Termometer (t ex en stektermometer funkar)
Hålslev (eller liknande)

Det lättaste sättet är helt enkelt att använda en fritös, det har dock inte jag, därför tänker jag förklara hur man gör utan en sådan. 

Först behöver du skära upp bananerna i så stora bitar som du vill ha dem och göra själva smeten, vilket faktiskt är väldigt okomplicerat:

Frityrsmet
1 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 dl iskallt vatten
 
Du behöver helt enkelt bara blanda. Seda lägger du ner bananbitarna i smeten. Värm sedan oljan i en stor säker kastrull. Helt en tjockbottnad med höga kanter. (Ha ett lock redo ifall det skulle börja brinna, häll för guds skull bara inte vatten på det. Det är dock inte så troligt att det faktiskt kommer hända). Det ska bli ca 170-180 grader varmt så var försiktig och använda handskar. Du mäter värmen med exempelvis en stektermometer.
Sedan lägger du bara i bananbitarna (som legat i smeten först) och väntar ca 4 min. Beroende på storleken på kastrull och banan så kan du lägga i mer på samma gång. 
Vänd runt på bananerna med hjälp av sleven så de blir jämnt friterade, lägg sedan upp det på vanligt hushållspapper som suger upp den resterande oljan. 
Servera sedan med glass och sirap. 
 
När du är färdig med oljan så är det viktigt att du lämnar den att svalna, försök inte göra något annat med den innan den är helt sval. Olja kan vara trixigt och farligt att hålla på med, speciellt vid så hög värme, är man då ovan kan det vara bra om man är två stycken. 
 
 
Lycka till!
RSS 2.0